Heb je last van examenstress of faalangst en examenvrees?
Kijk voor onze faalangsttrainingen

Iedere maand starten we in Heerlen weer met faalangstreductietrainingen en trainingen tegen toetsangst. Daarnaast verzorgen we in Heerlen trainingen voor mensen met examenvrees of examenstress.

Examenvrees kun je met faalangst vergelijken. Alleen bij examenstress staat maar een ding centraal: het eindexamen!

Afhankelijk van de situatie vinden faalangsttraingen, maar soms ook de examenstresstrainingen in (klein) groepsverband of individueel plaats. Door deze training wordt men zelfverzekerder, communicatiever en kan het beter omgaan met stress en lastige (nieuwe) situaties. Onze benadering is zeer praktisch en laagdrempelig. In een ontspannen en prettige ruimte gaan we samen aan de slag. Deze intensieve begeleiding zorgt voor een gelukkig kind en betere resultaten op school.

Ik heb examenvrees (en ben bang voor een black-out) training eindexamen stress / angst voor het eindexamen

Iedereen die een examen moet doen zal zich meer of minder gespannen voelen en zal wel eens wat piekeren over dit examen, dit is nog geen examenvrees. Maar als dit negatieve gevoel te sterk is, dan is er zeker sprake zijn van examenvrees. Lichamelijke spanning heeft weinig invloed op presteren, maar gepieker kan dat wel hebben. Examenvrees hangt samen met gedachten en denkpatronen die een angstig gevoel veroorzaken. Dit gepieker gaat meestal over:

het eind examen ('zeer moeilijk', 'zeer veel', 'veel te weinig tijd')
over jezelf ('ik kan het niet', 'ik raak geblokkeerd', 'ik vergeet het allemaal')
over de gevolgen van zakken (het hele jaar mislukt', 'mijn studie gaat verkeerd', 'mijn ouders worden boos')

Deze gedachten en denkpatronen beïnvloeden de fasen van het examen: de voorbereiding op het examen, het examen zelf en de evaluatie na afloop. In iedere fase kunnen in samenhang met examenvrees specifieke problemen optreden. Een black-out tijdens het examen of bij een proefwerk is vreselijk. Gelukkig kunnen wij samen deze problemen aanpakken met een kort, intensief programma. Vraag naar onze training eindexamenvrees.

Angst voor het eindexamen of angst voor toetsen; neem contact op met Da Vinci SLA in Heerlen en vraag naar informatie over examenstress.

We geven u graag meer informatie. Tel. 045-571 44 48.