Ik heb examenvrees

Examenvrees is een specifieke soort van faalangst: bang zijn om te mislukken in een situatie die je al lang van tevoren weet. Je bent je zenuwen niet de baas en presteert daardoor minder dan je eigenlijk zou kunnen. Zeker voor je toetsen/examens is dit vaak verschrikkelijk: je moet er hard voor werken en je wilt er maar wat graag dit onderdeel afronden.

Heb je examenvrees? Controleer eens even.

  1. De nacht voor een toets kan ik van de zenuwen nauwelijks slapen
  2. 's Morgens voor een examen kan ik door de spanning niet ontbijten
  3. Bij het maken van een toets kom ik niet op gang door de spanning
  4. Vooraf denk ik dat ik het schoolonderzoek minder ga maken
  5. Ik vind het moeilijk om complimenten van anderen te krijgen
  6. Vooraf heb ik last van lichamelijke klachten, zoals hoofd- of buikpijn
  7. Anderen vinden dat er bij mij meer inzit dan er uit komt
  8. Bij kritiek voel ik me ellendig
  9. Bij een mondelinge examens kan ik soms geen woord uitbrengen
  10. Het komt voor dat ik helemaal niets meer weet, wat ik juist daarvoor heel goed kende

Indien je veel vragen met ja hebt geantwoord is het tijd voor actie. Je kunt wat aan je examenvrees doen! Het volgen van deze examenvreestraining bij Da Vinci in Heerlen is een eerste stap. Als je het nu ook nog kunt opbrengen om thuis wat werk te doen, staat niets jou in de weg om te slagen voor je (eind)examens!

Ik ben bang voor het examen

Allereerst neemt u contact met ons op (045-571 44 48 of vul het contactformulier in.) Onze begeleidster zal u dan terugbellen. U kunt tijdens dit gesprek in aangeven wat de situatie van uw kind is. Aan de hand van haar bevindingen zal ze aangeven of wij iets voor u kunnen betekenen. Meestal wordt hierna een afspraak voor een eerste gesprek gepland met u en uw kind.

Onze trainingen zijn altijd afgestemd op iedere verschillende situatie. Dit betekent dat de coach aan het einde van dit gesprek zal aangeven hoe ze dit traject wil aanpakken. Ook zal het tarief dan besproken worden.

Meer trainingen voor scholieren