Outplacementtraject

Analyses en onderzoeken

Wil iemand effectief gaan netwerken en solliciteren, zullen een aantal zaken duidelijk moeten worden. Analyses en onderzoeken maken daarom een belangrijk deel uit van ons outplacementtraject. Onze uitgebreide testmethoden zetten we hier altijd bij in. Op een objectieve manier wordt gekeken naar vaardigheden, ambities, interesse, persoonlijkheid en capaciteiten, om zo een uitgebreide sterkte- zwakte analyse te verkrijgen. Ook wordt in kaart gebracht op welke gebied eventueel scholing nodig is. Deze fase eindigt met een persoonlijk actieplan.

Arbeidsmarktanalyse

Hierna volgt een grondige arbeidsmarktanalyse. Welke arbeidsgebieden en werksoorten sluiten het best aan bij de persoonlijkheid en vaardigheden van de kandidaat. Wanneer potentiële organisaties of bedrijven in kaart zijn gebracht, worden netwerkstrategieën uitgestippeld.

Training

Ook kan er aandacht worden besteed aan training. Veel mensen die in een outplacementtraject terecht komen hebben bijvoorbeeld lange tijd niet meer gesolliciteerd. Tijdens dit traject zal het CV kritisch bekeken en aangepast aan (nieuwe) wensen van mogelijke werkgevers. Ook het schrijven van sollicitatiebrieven en het oefenen van sollicitatiegesprekken komen altijd aan bod. Daarnaast wordt bekeken welke vaardigheden nog extra getraind moeten worden. Gedurende het hele traject bieden we rustige werkruimtes, waar geconcentreerd gewerkt kan worden. Alle faciliteiten zoals een informatiecentrum is beschikbaar.

Werven van de nieuwe baan

De laatste fase is het daadwerkelijk verwerven van de nieuwe baan. Hierin heeft de deelnemer regelmatig een begeleidingsgesprek met de coach over de voortgang. Onze coach zal de deelnemer van suggesties voorzien en steeds blijven stimuleren. De duur van onze outplacement is afhankelijk van de vraagstelling, complexiteit en stand van zaken op de arbeidsmarkt

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op