Ik ben onzeker, heb ik faalangst? 

Faalangst is een vorm van angst, die samenhangt met het leveren van prestaties. Een beetje spanning is goed. Het maakt je oplettend en het prikkelt je om een goede resultaten te behalen. Bij mensen met faalangst loopt de spanning zo hoog op, dat het niet meer in hun voordeel werkt. Men kan bij sommige bezigheden het gevoel hebben een prestatie te moeten neerzetten, terwijl het voor een ander een leuke ontspanning is. Bijvoorbeeld tijdens sporten of dansen. De spanning heeft nauwelijks te maken met het feit of je ergens goed in bent. Veel meer met hoe je erover denkt.

Faalangst is een irreële angst, die wel heel reëel aanvoelt. Zo reëel dat mensen er echt ziek van kunnen worden en er allerlei spanningsklachten van kunnen krijgen. Faalangst komt op alle leeftijden voor, zowel bij kinderen, jongeren als volwassenen. Doe je hier niets mee, kunnen zich allerlei klachten ontwikkelen, waarvan je soms niet meer weet waar het nou vandaan komt. Deze angst levert veel stress op en kan je leven behoorlijk beïnvloeden.

(Jong)volwassenen die last hebben van faalangst en/of examenvrees maken eerst bij Da Vinci een faalangsttest bij ons op kantoor. in Heerlen Voor bedrijven of instellingen die op zoek zijn naar een faalangst- of examenvreestraining voor een individuele medewerker biedt Da Vinci faalangsttrainingen of trainingen tegen examenstress. Kijk ook hier voor hier voor meer infomatie over faalangsttrainingen voor jonge leerlingen  in Heerlen.

Faalangsttrainingen in Heerlen

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze andere trainingen