Profielkeuze

De juiste profielkeuze is het beste begin van je verdere (studie)loopbaan. Sommigen weten van kleins af aan welk beroep ze willen kiezen. Een profielkeuze maken op de middelbare school lijkt gemakkelijk en wordt vaker bepaald door de studiepunten van dat moment. Pas hiervoor op.

Soms wordt je profielkeuze ook beïnvloed door het beroep van je ouders/verzorgers of door je vrienden. Maar het is wel belangrijk dat je een profiel kiest dat bij jouwpersoonlijkheid en interesses past. Door je vaardigheden, persoonlijkheid en interesses als uitgangspunt te nemen en niet te veel te kijken naar wat anderen doen, maak jij je profielkeuze vanuit een stabiele basis en is de kans op succes en geluk in je  werk en leven groter.

Het inzicht in je eigen persoonlijkheid, interesses en talenten is niet iets dat je uit jezelf automatisch hebt. Zeker op de leeftijd waarop je de profielkeuze maakt, is dat meestal te lastig zonder hulp. Neem met ons contact op om een gedegen profielkeuzetest en een onafhankelijke studiekeuzetest doen.