21+ test

Heb je geen havo-, vwo-, mbo-niveau 4 of mbo-lang diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de opleiding van je keuze? En ben je 21 jaar of ouder op 1 oktober van het jaar waarin je met een Associate degree of bacheloropleiding wilt starten? Doe dan mee aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het onderzoek succesvol af, dan ben je alsnog toelaatbaar tot de opleiding.

Wat houdt het toelatingsonderzoek 21+ in?

Het onderzoek bestaat uit een capaciteitentest en een Differentiële Aanleg Test (DAT). Deze verzameling tests meet je intellectuele capaciteiten. De DAT toetst op taalaanleg en -vaardigheden (spelling, grammatica) en exacte aanleg en vaardigheden (rekenvaardigheid, ruimtelijk- en praktisch inzicht). Je kunt je voor dit onderzoek, wat schriftelijk wordt afgenomen, niet voorbereiden.

Om je voor te bereiden op de 21+ toets is het belangrijk om eerst een goed idee te krijgen van wat deze toets precies inhoudt. De 21+ toets wordt, zoals de naam al zegt, afgelegd als je 21 of ouder bent. Meestal mag je de toets al afleggen als je 20 bent, op de voorwaarde dat je wel 21 bent wanneer je studie begint.

De 21+ toets is een test die nagaat of jij voldoende capaciteiten bezit. Het lastige is echter dat deze niet landelijk wordt bepaald. Er zijn geen algemene richtlijnen en elke hogeschool kan zelf de toets opstellen. Dat betekent dat de toetsen onderling zeer verschillen. Vraag daarom altijd wat men precies getest wil hebben.

De basis blijven echter de volgende onderdelen die wij voor jouw kunnen afnemen.

Door differentiële aanlegtests worden het niveau en de samenstelling van de intellectuele aanleg in kaart gebracht. Dit gebeurt onder leiding van een test assistent(e). De afnameduur is ongeveer 3 uur en wordt alleen bij ons op kantoor afgenomen.

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze andere diensten voor het onderwijs