Diverse soorten onderzoeken

Onze capaciteitentests
Je moet je blijven leren, anders sta je snel buiten spel. Het verschil tussen capaciteiten en vaardigheden is dat je capaciteiten hebt en vaardigheden te leren zijn. Je vermogen kun je dus uitbuiten of niet. Hoe duidelijker het beeld dat je van je capaciteiten hebt, des te bewuster kun je ze inzetten in het werk of bij een studie.

Onze specifieke intelligentie- of capaciteitenonderzoeken geven antwoord op vragen over uw algemene niveau en de sterke en zwakke kanten van de intellectuele aanleg. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:
• woordenschat
• spellingsvaardigheid
• analytisch denkvermogen
• beredeneren
• taalgevoeligheid
• rekenkundig inzicht
• ruimtelijk voorstellingsvermogen
• snelheid en nauwkeurigheid
• commercieel inzicht

Door differentiële aanlegtests worden het niveau en de samenstelling van de intellectuele aanleg in kaart gebracht. Dit gebeurt onder leiding van een test assistent(e). De afnameduur varieert van 2 tot 5 uur. Daarop volgt een schriftelijke verslaglegging.

Persoonlijkheidsonderzoek
Ook u bent uniek. Om uit te vinden wat voor mens u bent, zijn er verschillende manieren. Eén daarvan is het persoonlijkheidsonderzoek. Daarbij kijken we bijvoorbeeld hoe u reageert in bepaalde situaties, hoe u met andere mensen omgaat en wat u van uzelf vindt. Er bestaan persoonlijkheidsonderzoeken die direct werk gerelateerd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leiderschapsstijl, voorkeuren voor taken, typologieën, loopbaandrijfveren of prestatiemotivatie. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor specifieke persoonlijkheidsvragen op het gebied van zelfwaardering, dominantie angst, gedrag onder druk. Wanneer u specifieke vragen heeft neem gerust contact met ons op.

Belangstellingsonderzoek
Om te ontdekken waar je interesses liggen, maakt Da Vinci Studie, competentie Loopbaanadvies gebruik van interessevragenlijsten en tests.

Deze onderzoeken hebben betrekking op de interesses in relatie tot verschillende werksoorten en arbeidsgebieden. Hiermee kan inzicht worden verkregen in mogelijkheden, welke studie of cursus het beste past. De belangstellingstructuur worden duidelijk in kaart gebracht. Wij maken gebruik van diverse interessevragenlijsten. Welke test voor iemand geschikt is wordt bepaald door leeftijd, niveau of richting. Ook is er verschil in testmethodiek. Er zijn geen goede of foute antwoorden. De resultaten zeggen iets over uw belangstelling, maar niets over capaciteiten ten aanzien van de verschillende activiteiten. Ook is het van belang zich te realiseren dat de interesse van mensen voor bepaalde beroepen of studies in de loop van de tijd kan veranderen. Wij adviseren u graag welke vragenlijsten het meest passend zijn voor uw situatie.

Vaak wordt gebruik gemaakt van combinaties van capaciteiten- interessen- en persoonlijkheidsonderzoek. We spreken dan van een compleet loopbaanonderzoek.

Vragen? 
Vul vrijblijvend het contactformulier in >