Onze aanpak bij potentieel- of ontwikkelingsassessment

Da Vinci Studie, Competentie en Loopbaanadvies biedt in de volgende situaties  twee mogelijke assessments voor zittend personeel:

Potentieelbeoordelingen
Medewerkers die zichzelf graag willen ontwikkelen, stimuleert u graag. Tezamen wilt u vanzelfsprekend dat dit een succes zal worden. De kans hierop vergroot u aanzienlijk door te onderzoeken welke positie bij hem past of naar welke functie deze persoon promotie kan maken. Ook kan uw organisatie momenteel aanzienlijk veranderen. De structuur beweegt mee. Nieuwe plekken ontstaan of  functie-inhouden veranderen. Het potentieelassessment is een uitermate geschikt instrument om de competenties van uw medewerker inzichtelijk te maken. Op basis van de uitslagen van het onderzoek kan een  coachingstraject worden uitgezet.
 
Functionerings- of ontwikkelingskwesties
Constateert u dat een medewerker niet (meer) doelmatig functioneert? Of dat hij zich minder conformistisch gedraagt ? Dan is het raadzaam om voor  uw medewerker een functionerings- of ontwikkelingsassessment aan te vragen. Met de resultaten van het onderzoek wordt u geïnformeerd over mogelijke  passende werksoorten en werkomstandigheden. Ook krijgt u inzicht in hoe u uw medewerker in de werkpraktijk eventueel kunt begeleiden. Concreet kunt u in onze rapportages terugvinden.Tijdens een vrijblijvend intakegesprek stellen we een mogelijke aanpak vast. U ontvangt vervolgens een offerte op maat. In overleg met u inventariseren we de functie-inhoud en de context waarin de functie vervuld wordt. We bepalen met welke competenties, persoonseigenschappen, opleiding en ervaring de functie-invulling een succes wordt. Vervolgens worden de testen op dit functieprofiel samengesteld. Als wij een assessment afnemen, zal er vooraf een voorbespreking plaatsvinden met de kandidaat. Vervolgens doorloopt  deze een assessmentdag. Deze duurt meestal een hele dag. Tenslotte vindt in de meeste gevallen een driegesprek plaats.